IAHD – Mermaids Handicap Dykker Trænings Faciliteter

 

IAHD (International Association of Handicapped Divers) træning i Pattaya, Thailand. Mermaids tilbyder Instruktører Træning, til vores Dykker Uddannelses Ophold elever samt OWSI Instruktører, så de har muligheden for at tilbyde træning til Handikappede Dykkere.

Fritids Dykning er en nydelse for alle -om alle kropsfunktioner er 100% eller du lever et funktionshæmmet liv! At have en funktionshæmning er ikke nødvændigvis en grund til at en dykker ikke, i det mindste i en svømmehal eller lignende miljø, kan opleve og udforske fornemmelsen af at dykke.

Klass Brouver, IAHD Præsident og Instruktør Træner (IT) kom til Mermaids for at undervise vores Course Director (CD) og Direktør Steve Blumenthal, i at uddanne kurser til mennesker med handikap og i at uddanne Instruktører til samme. Dette tilbydes nu på vores Dykker Uddannelses Ophold som et specialiseret kursus.

IAHD Handikap Dykker Uddannelses Kurser kan ses på denne oversigt

De Handikappede Dykker Kurser som Klaas tilbød er meget professionelle, ekstremt interessante og klargjorde virkelig de behov, krav og nødvendigheder der er brug for, for at kunne undervise den Handikappede Elev.

Professionel Uddannelse inkluderer blandt andet:

Lær at kunne relatere til en persons psykiske tilstand efter at blive fysisk handikappet/funktions hæmmet
Forskellige fysiske handikap og hvordan de relater til dykning
Igennem simulationer og gruppe arbejde i svømmehalen og åbent hav, lærer du at overkomme nogle af de problemer som du vil møde når du dykker med fysisk handikappede/funktions hæmmede dykkere
Træning i forskellige metoder der kan bruges når man assisterer folk med reduceret syn, reduceret hørelse, ryg skader, amputationer osv…
Træning i at tilpasse og modificere dykker udstyr så det passer til den handikappedes behov
Lær at blive mere bemærksom overfor dine handikappede elever, deres behov, attituder, osv.
Lær at udvikle dine planlægnings metoder i henhold til logistik

Nogle af de billeder jeg havde mulighed for at tage, var af Klass medens han underviste.

Timerne blev undervist af Steve (under Klaases opsyn). Vi havde 6 elever. 3 af eleverne havde sorte masker på, så de ikke kunne se, som var en super simulation af at være blind. De andre 3 skulle simulere at være instruktører.

Instruktørerne dannede en kæde for at få udstyret ind og ud af forretningen og på bilerne, for at komme af sted til poolen. De ”blinde” hjalp med som en del af oplevelsen – for at være så involverede som overhoved muligt

De Blinde dykkere sad ned medens deres udstyr blev bragt til dem. Konstant kontakt fortsatte. Det gik rigtig op for mig, da Michael (sidste billede) hørte et plask fra poolen, hvor han sprang op i forskrækkelse og spurgte Doug – Hvad var det? – Hvor er de andre? – Doug som spillede Instruktør forklarede så alt for ham. – Det gjorde at alle virkelig forstod at disse fyre ikke kunne se noget som helst og at deres perspektiv af hvad der forgik omkring dem er MEGET anderledes. Selv om denne oplevelse ALDRIG gør os i stand til at forstå denne tilstand, har det gjort os meget mere forståelig over for deres egenskaber og forhøjede sanser ( hørelse, følelser)

Dykkerne blev assisteret i at sætte deres udstyr op, efter behov (Alle “blinde” skulle sætte op uden hjælp. Så meget som muligt). Da udstyret var sat op, blev eleverne så langsomt bragt ud i poolen, ud til siden, hvor Divemasteren havde gjort udstyret klar til at sætte på i vandet.

I poolen blev eleverne udstyret med hjælp, hvorefter der blev givet en oversigt over hvad der skulle ske og hvilke signaler der ville blive brugt. Alle signaler begyndte med et svagt tryk på den højre hånd (af dykkeren). En finder lagt på håndens bagside – betyder, lad os gå ned, hvor en finger på håndfladen betyder at man skal gå til overfladen. ”OK” er et let tryk på overarmen.

 

Simuleringen af at være blind som dykker, var fantastisk. Efter alle kom til overfladen blev maskerne taget af, meget forsigtigt (da de havde haft dem på i mere end 2 timer), blev de alle debriefede og spurgt om deres meninger.

Efter vores ”blinde” træning, forsatte Steve og Klaas med at demonstrere forskellige metoder og måder for at bringe handikappede ud af vandet. Mange af disse kan også bruges på båden. Dette var meget interessant og mange af dem kan også bruges til PADI Rescue Diver kurset.

Efter endnu mere akademi, var det tid til at lave praktiske øvelser i form af assistance til en kørestols bundet dykker. Igen var dette meget interessant da der skulle tages hensyn til mange ting, som feks. Adgang til vand, udstyr og meget mere. Liz og Michael sad i stole, for at simulere rullestole.

IAHD kurset er meget interessant, som gør os mere klar over de behov der er for at en Handikkapede kan få lige så meget ud af dykningen som alle andre. Du kan se IAHD hjemmesiden her.

Nu hvor Mermaids CDC Pattaya, Thailand, er fuldt ud certificeret til at uddanne instruktører i kurser til Handikappede, kan det lægges til enhver instruktørs færdigheder. Dette giver Instruktøren mulighed for at kunne tilbyde endnu mere til endnu flere.

Bliv en Instruktør i Kurser til folk med Handikap/Funktions Hæmning – kontakt os