Venligst læs vores meget grundige liste af Sp&S, som tit bliver stillet til Mermaids angående vores Dykker Uddannelses Ophold og Erhvervspraktik Ophold i  Jomtien, Pattaya, Thailand. De Eventyrlystne dykkere og praktikanter har altid mange spørgsmål til vores Dykker Uddannelses Ophold og erhvervspraktik ophold (hvilket er normalt da det er et stort skridt at tage). Forhåbentlig bliver nogle af de spørgsmål besvaret her. Hvis du som en potentiel praktikant eller elev har nogen spørgsmål som ikke er besvaret her, så send mig en E-mail. Mange af spørgsmålene og svarerne her, er også relaterede til vores Divemaster Uddannelses Ophold. Hvis du har nogle spørgsmål som du gerne ville se her, så lad mig vide, ved at  e-mail mig, så skal jeg naturligvis sørge for at det kommer op.

Jeg er klar over at der er programmer der kopierer vores hjemmeside. Alt her ( hele hjemmesiden) er skrevet af mig personligt og jeg vil gerne have at i her får så meget information som muligt. Desværre pga. af alle de andre der prøver på at kopiere os, har jeg ikke sat alle Sp&S op her – da jeg selv har skrevet det hele, kender jeg også svarene – jeg kan uddybe hvilket som helst spørgsmål dybere, hvis du har brug for det. (Værd vagtsom overfor butikker der ikke selv skriver deres egne Sp&S sider)

Klik på det spørgsmål du har – så for du et svar – jeg kan anbefale at du løser dem alle, da de er alle lige vigtige.

Hvilke skjulte omkostninger er der? Der er ikke nogen skjulte omkostninger for dit Dykker Uddannelses Ophold og Erhvervspraktik Ophold. Praktikanten – eleven, skal ikke betale mere end det der står i forbindelse med kurset. Alle PADI omkostninger for alle kurser og IDC og IE er inkl. i prisen. For hver 1 Thai Baht du skal betale mere, skal jeg personligt give dig 2 Thai baht tilbage. Dit Dykker Udstyr og Bolig er også inkl. i prisen (vand og elektricitet er du selv ansvarlig for men er ca. 125DKR til 300DKR per måned – under normalt forbrug feks 3 bad om dagen og kun brug af din air-con når du er på dit værelse).
Hvis Bonus kurser er med i din pakke – er de 100% GRATIS. Der er ikke nogen ekstra omkostninger ved et BONUS kursus, hverken for manualer eller certifikation eller materialer. Hvis det er inkl. så er det inkl.

Sp. Hvad kvalitet har det Dykker Udstyr der er med i pakke prisen og er det virkeligt mit efter jeg er færdig med mit kursus?

S. Alt det Udstyr der er med i din pakke er HELT NYT kvalitets udstyr fra Scubapro, SUUNTO og Technisub. Vi er de eneste der tilbyder en Suunto komputer som del af Udstyrs Pakken, af dem der har Dykker Uddannelses Ophold. Lavet af meget holdbare materialer og velkendte mærker, er udstyret perfekt til dit kommende erhverv. Alt Dykker Udstyret er dit, fra det øjeblik at du får det udleveret. Udstyret er dit, dine redskaber til at arbejde med. En fuld liste af dit kommende udstyr kan ses her Dykker Udstyr. Pakken indeholder alt det udstyr du har behov for som en profesionel dykker, inkl. en Suunto Dykker Komputer. ( I de profesionelle pakker er der også en pocket mask, et liniehjul og sikkerheds bøje osv.)

Sp. Hvordan er min bolig som i tilbyder?

S. Det er et enkelt værelse med en dobbelt seng (du kan få to enkelt senge), Air-Con, Varmt vand, TV og køleskab. Sikkerheden er god, da man kun kan komme ind med et elektronisk nøgle kort, og vi har sikkerheds vagter. Værelserne er som en mini lejlighed /hotel stil. Værelserne er rene og ligger tæt på vores dykker center. Alle dine venner er lige omkring dig, da værelserne kun er til vores elever. Vores eget lille dykker samfund. Detaljer om Bolig klik her! Der er ikke noget du behøver at dele med nogen – alle værelser har alt det du har brug for, med privat badeværelse. Hvis du er gift eller din kæreste er med, så skal i ikke betale ekstra – det er dit værelse, så du bestemmer hvem du vil have som gæst. Gør det til dit hjem i dine 6 måneder. (hvis du har behov for større værelse pga af familie eller lign, kan du upgrade til noget der er lidt større ca. 500DKR mere per måned)

Mange af værelserne har Internet på værelset, ellers er der det i alle fælles områder.

Bemærk, det er muligt at dele et værelse med din partner eller kæreste. Hvis du kommer alene er det også muligt at dele med en anden elev, men svært at organisere inden du er ankommet, da du ikke kender nogen her, forinden. Ved ankomst går der ca. 20 minuter, inden du kender alle instruktørerne og alle de andre elever. Nogle af dem, finder ud af at de vil dele værelser, dog vil de fleste have deres eget.

Hvis det er at du finder en at dele værelse med, kan du spare ca. 200DKR per måned. Dog syntes de fleste at selvom de kan spare 100DKR om måneden, vil de hellere have ders eget.

 

Bemærk

Værelserne ligger tæt på strand og vores dykker centre, og der er mange små resturanter og forretninger i området.

Vært værelse har 3 fulde set af betræk og håndklæder

Der er tøjvaske service

Hvis du har brug for at udvide din tid her, er dette muligt for ca. 1000DKR ekstra per måned.

 

Sp. Hvilke faciliteter har i?

 

S. Klik her for at se en fuld liste af vores faciliteter

 

Sp. Hvor mange dage skal jeg læse -og kan jeg dele opholdet op ?

 

S. Dette er virkelig afhængig af dig og hvor hurtigt du kan forstå dine opgaver. Feks, hvis du allerede er en Dive Master, og ønsker at tage din tid, kan du læse 3-4 dage om ugen medens du laver andre ting. Mange kan lide at tage et TEFL kursus, eller at undervise i Engelsk – det er ikke et problem her i Pattaya. Hvis du er begynder og arbejder din vej opad, kan det anbefales at du læser 4-5 dage om ugen ( normalt 5). Hvoraf du bruger ca. 2 dage om ugen i klasseværelset og 3-4 dage på en af vores både. Tro ikke at det er strengt, men enormt sjovt og interesant. Lidt selv studie er forventet, men man kan ikke klage over at skulle læse under palme træerne……

 

Opdeling af Uddannelse og Praktik Ophold, Det er heller ikke et problem at dele dit Ophold op i dele. Dette er faktiskt meget normalt pga af den tid der er nødvændig. Vi har en masse der kommer her, som alle har deres egne liv. Nogle tager hjem under Jul og Fødselsdage osv. – ALT DETTE ER IKKE ET PROBLEM – bare du lader os vide i god tid, så kan du så forsætte når du kommer tilbage eller har tid.

 

Sp.  Er der mange der melder sig til jeres Uddannelses Ophold og Praktik Ophold?

 

S. Vi har altid en del elver og praktikanter som er her under deres uddannelses ophold, og til tider rigtig mange. Dette er er en god ting, da det bygger et lille samfund op som hjælper og støtter hinanden i uddannelserne, forberedelser og eksamener. Plus det giver dig nogle gode venner at være sammen med… I gennemsnit har vi 1-2 nye elever eller kandidater hver uge, som har meldt sig til vores Dykker Uddannelses Ophold og Erhvervspraktik Ophold – da alle kurser kan begyndes når som helst. (Officielle start datoer er 5, 15 og 25 hver måned, hele året rundt).

 

Det er vigtigt at der er en sund tilgang og afgang af nye elever hele året rundt, da det forbedrer og støtter alle uddannelser. Mange vælger også at komme tilbage for at tage deres MSDT og PADI IDC Staff kurser.

 

Sp. Er der nogen alders begrænsning?

 

S. Egentlig ikke. Du skal være fyldt 18 for at blive en PADI Professionel (Divemaster eller højere), der er dog ikke nogen grund til at vi ikke kan træne og uddanne en 17 årig op til Rescue Diver, og så fortsætte når eleven så er fyldt 18, som vi gør tit. Der er ikke nogen maximum alder for vores Dykker Uddannelses Ophold eller Erhvervspraktik Ophold. Vi har uddannet og trænet folk fra 10-59 år. Det skulle ikke forbavse mig om vi snart har folk der er mere end 60 på vores kurser. Antallet af mange af de drenge og piger der kommer herud inden de er fyldt 18, er grunden til at vi har lagt Master Scuba Diver kurset med i vores pakker, som tager dykkeren op til det højeste niveau i fritidsdykning og er så klar til at gå videre til profesionelle niveauer når de er fyldt 18. For at læse mere om vores Master Scuba Diver Uddannelse….

 

Sp. Hvad er start datoen paa mit Dykker Uddannelses Ophold og Erhvervspraktik Ophold?

 

S. Dit Dykker Uddannelses Ophold or Erhvervs Praktik Ophold er et kontinuerligt kørende kursus, der kan begyndes på en af 3 datoer hver måned. Vi har elever der går på videregående uddannelser, med faste ferie datoer og semestre, dem der tager et år ud af studierne, ex-militær, elever der arbejder på den anden side af jorden, elever der arbejder i forsvaret osv – vi er fleksible med din start dato. Start Datoen burde ikke være et problem for nogen, da de kun er spredt med 10 dages mellemrum. – Se her for vores begyndelses dato skema.

 

Vejret har ikke nogen effekt på hvornår vi kan begynde dit Dykker Uddannelses Ophold eller Erhvervspraktik Ophold, da vi er godt beskyttet af de årlige Monsoons(regntider), nok til at kunne dykke 365 dage om året. Den største del af regnfaldet sker mellem Maj til Oktober, men igen, det afbryder ikke din uddannelse eller Praktik periode. Dette er perfekt da det tillader eleven at gå igennem på en gang, i stedet for at tage en uddannelse med en eller flere afbrydelser, og kan derfor gå videre til et højere niveau, på samme tid, i forhold til andre steder. Det plejer at regne i en times tid, hvorefter du ikke ville kunne gætte at det havde regnet. Skemaet er meget generelt – det kan være meget varmere her i December til April.

 

 

Som du kan se fra skemaet (fra Asiadivesite) – har vi gode forhold hele året rundt. Pattaya er det eneste sted i Thailand som tillader dette og er derfor perfekt for dem der tager deres Dykker Uddannelse eller Erhvervspraktik Ophold her, uden at skulle afbryde pga. af vind og vejr – plus at vi har mange forskellige slags dykker steder, som gør det endnu bedre for din uddannelse.

 

Sp. Hvor god er jeres Job Assistance Service?

 

S. I al den tid Mermaids CDC har kørt vores Dykker Uddannelses Ophold og Erhvervspraktik Ophold (1999/2000) har Mermaids hjulpet alle kandidater der gerne har villet ud og arbejde i Thailand, Cambodja eller Vietnam i en eller anden form for dykker erhverv. Mermaids har nu forbindelser i Thailand, Vietnam, Filipinerne, Indonesien, Australien, Kreta, Ægypten, Honduras, Belize, Bahamas, Grækenland, Cook Øerne, Cypern, Mexico, Nord Amerika, Canada, Malaysia, Stor Britannien, Spanien og Portugal. Jeg kan sagtens forholde mig til, at dette er en af de mest vigtige spørgsmål du kan have. Mermaids uddannede mig op igennem graderne og arbejds muligheder var et af mine største bekymringer. På trods af at jeg ikke var på et Dykker Uddannelses Ophold eller Erhvervspraktik Ophold, så hjalp den afdøde Steve Blumenthal mig med at job inden der var gået 10 dage, efter at have bestået min Instruktør eksamen. Den kvalitet af uddannelse du får hos Mermaids, gør det virkeligt lettere at finde et arbejde i forhold til mange andre steder. Med Mermaids Uddannelses Pakker og lidt god vilje, er det let at finde arbejde.

 

Bemærk Oktober 2006 – Diverjobs og Mermaids fastsatte deres eksklusive sammenarbejde. Partnerskabet med den bedste online job søgnings maskine i vores industri, gør hele job søgningen meget lettere. Vi lægger mere end noget andet center eller skole i at din uddannelse eller træning er mere end god nok til at finde et arbejde. Du bliver ikke efterladt i kulden efter du er færdig – du får vores fulde assistance, til at finde dig et job. Når du en gang har været en del af Mermaids, er du det for resten af dit liv. Brug vores resourcer til at finde dig et arbejde.

 

Sp. Kan jeg se havd tidligere elever syntes om jer_

 

S. Selvfølgelig kan du det. Bare e-mail mig, og så skal jeg sende dig referencer fra tidligere elever, så du kan høre det fra dem. Du kan også gå til Tidligere Elevers Mening, Hvis du har brug for tidligere elevers direkte kontakt, så skal vi prøve at sætte dig i forbindelse med dem, så du kan få et ærligt svar.

 

Sp. Kan jeg blive hos her i længere tid efter min Uddannelse er forbi?

 

S. Selvfølgelig kan du det. Vi opfordrer alle til at gøre dette (uden at presse). Grunden til dette er, at det gør dig meget mere erfaren og du har lettere ved at finde dig et job. Mermaids, som er en meget proaktivt CDC skole, tilbyder derfor også MSDT (Master Scuba Diver Trainer) Uddannelsen og PADI IDC (Instructor Development Course) Staff Uddannelsen – Disse pakker er designet til at give et maksimalt erfarings niveau over hoved muligt, inden du finder et job. Denne erfaring er ikke nødvendig, men forbedrer dit CV og generelt også dine muligheder for bedre positioner.

 

Hvis du er en ny Dykkerinstruktør, fra en anden skole eller dykker center, er du mere en velkommen til at melde dig til hos os i 1 til 3 måneder, hvor du kan møde alle de krav der er stillet for at opnå din Master Scuba Diver Trainer uddannelse eller PADI IDC Staff uddannelse. Dette tillader dig at få undervisnings erfaring inde for din uddannelses periode, med elever, samtidig med at du får mere erfaring. Og tro mig, du vil ikke være den første til at gøre dette.

 

Som en elev hos Mermaids er du mere en velkommen til at blive og dykke med Mermaids, indtil dit logi udløber, uanset om du er færdig som instruktør eller ej. Dette er så du kan køle lidt af medens du dykker med venner og bekendte, inden du skal videre. Hvis din tid er ovre og du har lyst til at blive og fortsætte med så mange dyk du har lyst til eller kan nå, så har vi en pakke til 20,000 Thai baht (ca. 3,400DKR) per måned – dette inkluderer så mange dyk du vil have(kan nå) og en måneds logi. Dette er en meget god pris, når du tænker på at en normal dag koster ca. 500DKR, kun for dykningen.

 

Sp. Jeg har familie / venner der kommer ud på besøg / jeg vil gerne hjem til jul osv

 

S. Dette er ikke noget problem. Det er normalt for vores elever at de har familier eller venner der kommer ud og besøger dem – eller måske skal du hjem til din mors fødselsdag eller det er Jul osv – som sagt, det er normalt. bare tag så meget tid du har brug for og kom så tilbage og fortsæt hvor du efterlod din uddannelse. Alt dit udstyr bliver i dit eget udstyrs kammer, hvor det er sikkert indtil du kommer tilbage.

 

Hvis nogen af dine familie eller venner gerne vil lære at dykke eller tage en tur ud (du kan jo tage dem ud!), så får de automatisk 20% af prisen, på alle dyk og normale fritids dykker kurser.

 

 

Sp. Hvad tjener en Dykkerinstruktør i Thailand?

 

S. Dette er et af de mest stilet spørgsmål haha, Mermaids kan hjælpe dig med alle vores resourcer, med at finde et job. Et dykker job, tilbyder selvfølgelig en super livsstil, hvor du kan bo i et tropisk land, medens du arbejder med det du elsker… men der er mere til det end det – DU MÅ TJENE PENGE FOR AT KUNNE LEVE!!!! Jeg kender Instruktører der tjener 500USD (ca. 2,500DKR) per måned og er glade for dette, da de er på pension og gør det hovedsageligt som hobby. Jeg kender også folk der tjener 1,500 ( ca. 7,500DKR) USD plus om måneden –  det er op til dig, hvor hårdt du vil arbejde. Bare husk at fløjt på vejen til arbejdet hver dag.

 

Sp. Hvad med lønnen andre lande?

 

S. Normalt begynder lønningerne i den vestlige verden med ca. 25% mere i startløn, end her i Thailand. Dette er kun generelt.

 

Sp. Hvad med en Divemaster, hvad kan han/hun tjene?

 

S. Der er helt sikkert en mulighed for at arbejde som DM. Du vil opleve at en dykkerinstruktør tjener mere end en DM, pga af deres Uddannelse og viden. Husk at livsstil og arbejdsglæde er meget vigtig. I 2004 sendte vi 2 DM til en stillinger hvor de tjente mere en 600USD per måned. Dette er ikke en super løn, men man skal tage i betragtning af deres udgifter, som normalt er meget lave i det tropiske. Og normalt er så logi også en del af deres pakker – men så dykker de også gratis. Når du bliver en Dykker Pro er der mange fordele. Øverst ligger al den viden du har, plus du for mange gode tilbud på udstyr, samt gratis dyk når du hjælper til (dette gælder de fleste steder du tager hen i verdenen).  Nogle forretninger betaler ikke en DM, da arbejdet bliver udført af deres DMT’s (Dive Masters under uddannelse) som en del af deres erfaring og uddannelse. De bedst betalte DM’er arbejder for omkring 75USD (ca.  375DKR )dagligt. Det er gode penge! Forskellige forretninger i forskellige lande, har forskellige betalings politikker, men du burde kunne finde arbejde som DM de fleste steder i verdenen. Som DMT hos os, er du dog sikret en bedre plads, generelt, i forhold til andre. Du for en del ekstra uddannelser med i din pakke, som gør dig til en Dykker Pro, ikke kun DM.

 

Sp. Hvorfor tager det 6 måneder at gå igennem min Uddannelse?

 

S. PADI -verdens største rekreationelle fritids dyknings agentur, har fastsat at du skal som minimum have været Open Water Dykker (fra hvilken som helst organisation) i minimum 6 måneder før du kan begynde din Instruktør Uddannelse. Hvis du kommer til os med nul erfaring (som mange gør) tager det dig i alt 6 måneder for at gennemføre – realistisk 7 måneder. Dette er grunden til at Mermaids Dive Center giver dig den 7 måned GRATIS! Hvis du så er Open Water eller Advanced Dykker (feks) og har været dykker i 2 måneder eller mere, kan du gøre det på 3-4 måneder. Bemærk, at hvis du kommer uden nogen erfaring, tager det dog realistisk 7 måneder. Dette er 6 måneder til at gennemføre alt fra Open Water plus en måned for at gå igennem dit IDC (Instructor Development Course) og IE (Instructor Examination). Igen, Mermaids giver dig den 7 måned GRATIS!

 

Sp. Hvordan kan jeg melde mig?

 

S. Bare E-mail mig, så skal jeg sende dig et booking skema. Så let er det.

 

Sp. Er Thailand ok for Piger?

 

S. Jeg tænkte at jeg ville lægge dette spørgsmål til, da der er mange der stiller dette spørgsmål, især den enlige kvindelige rejsende. Thailand er generelt meget sikkert og venlig overfor kvinder / piger. Ud af alle de lande jeg har rejst i, har jeg aldrig hørt så mange kvinder fortælle om hvor sikre og velmodtagede de føler sig, som i Thailand. Der er ikke nogen folk der hiver i dig eller belemrer dig, som i andre lande. Pattaya er et super sted at tage din dykker uddannelse og lave sjov. Jeg indrømmer at der er et meget udbredt natteliv, som tiltaler en speciel gruppe af personer (normalt mandlige) -men dette kan ikke kun findes i Pattaya og Thailand, men over alt i Asien. Dette betyder dog ikke at man behøver at gå til sådanne steder. Pattaya har mange fritids muligheder for unge og gamle, mænd og kvinder. Dyk og øv dig, gør praktik og lær, men lad os også gå ud at spise godt, bio ture, spil golf, stå på vand ski, paraglide, bjerg vandring, Kite Board, der er så mange ting at tage sig til, og det ville være ærgerligt at miste disse oplevelser, som mand eller kvinde.

 

Sonja Collier, en tidligere elev fra England, tog en rund rejse alene i Thailand og nabo lande. Læs om det her…..

 

Mermaids får flere of flere kvindelige elever og mange i par forhold. Hvis du rejser alene hertil, er du ikke alene, med mindre du vil være det.

 

Spørg efter kvindelige referencer så du kan e-maile dem direkte.

 

Sp. Kan jeg arbejde Deltid for at kunne betale for mit kursus?

 

S. Igen et normalt spørgsmål. Uofficielt underviser nogle af vores elever i deres sprog, medens de er herude, for at tjene lidt. Dette er sjovt og du lærer så også Thai medens du gør dette, det er dog ikke en god aflønning. Som Lærer er Arbejdslovgivningen lidt anderledes, vær dog klar over at for at kunne foretage hvilket som helst arbejde i Thailand (som i de fleste lande i verdenen), er det uden en Arbejds Tilladelse, fuldstændig ulovligt. Det bedste du kan gøre, er at sørge for at din økonomi er god nok til at dække din Uddannelse og Ophold. På den måde kan du fokusere dig på din uddannelse og så komme ud at tjene bagefter.

Mange spørger tit om det er muligt at arbejde i en Bar / restaurant / tjener / hotel. Dette er ikke muligt (og hvis nogen lover dig dette er det forkert) uden Arbejds Tilladelse. Alle disse stillinger er reserverede til lokal befolkningen, da de beskytter deres arbejdspladser. Alle sådanne stillinger er ikke tilladelige og hvis du gør dette, bryder du lokale lovgivninger.

At opdele kursus prisen er ikke muligt. For at din tilmelding er sikret, skal du betale alt før du begynder. 40% ved booking, som depositum, og resten ved ankomst. Hvis du betaler alt forud, giver vi dig ekstra fordele. Kontakt mig for at finde ud af hvad.

 

Sp. Hvad med Visum Til Thailand?

 

S. Rejsende fra mange lande får automatisk et 30 dages turist Visum ved ankomst, men som du nok kan regne ud, så er det ikke nok. Vi hjælper dig med at få et Uddannelses Visum inden du kommer til Thailand.

Når du booker får du et “Uddannelses Invitations” brev fra os, plus en kopi af vores firma papirer. Udstyret med disse dokumenter, vil du kunne bruge dem til at få dit Uddannelses Visum. Det er let at få et visum med de rette papirer og den hjælp vi tilbyder dig. Hvis din partner også kommer med, kan vi også hjælpe med det.

Når du så ankommer til Thailand, er du nød til at tage en tur til en af grænserne, for at forny dit Visum – dette er let gjort og du har som regel mange af vores elever , med som rejse selskab. Generelt kan du blive i landet i 3 måneder på dit visum, men skal så have det fornyet (det kalder vi et Visa Run). Pattaya og jomtien har firmaer der arrangerer dette dagligt. Normalt henter en mini bus dig, tidligt om morgenen, som tager dig til en grænse og er tilbage tidlig eftermiddag. Til de mere Eventyrlige i mellem os, er der nogle af vores elever der laver en lille rejse ud af det – nogle af dem kan ses her

 

Alexs rejse     Sonjas Tur

 

Sp. Har jeg brug for vacciner inden jeg kommer til Thailand?

 

S. Besøg din læge inden du kommer herud, med hensyn til Hepatitis, Typhoid, Polio og tuberkolosis. Der er ikke risiko for Malaria her hvor vi er, så du har ikke behov for Malaria piller. Japansk Encephalitis bliver tit nævnt at læger, men ikke  i forbindelse med Pattaya og Jomtien.

Pattaya har meget gode Læger og Hospitaler samt mange store apoteks og materialist kæder som Boots(Matas) og du kan få næsten alle recepter udfyldt her.

 

Sp. Har jeg brug for en læge undersøgelse?

S. Hvis du generelt er sund og i rimelig form, burde du kunne dykke uden nogen problemer. Når du bliver DMT (Dive Master Trainee) skal du have en lægeerklæring (koster ca. 25DKR) for at kunne begynde din Profesionelle Uddannelse.

Inden du begynder din Uddannelse hos os, skal du udfyld et Sundheds skema, fra PADI. Et meget simpelt Ja eller Nej skema, hvor du bliver stillet en del spørgsmål angående dit helbred. Besvar disse ærligt. Hvis du svarer Ja til et af disse spørgsmål, skal du have en lægeerklæring inden du begynder at dykke – dette er et krav fra PADI og et godt et. 90% af alle dem der går igennem dette, kan stadig dykke – det er kun for DIN sikkerheds skyld.

 

Se Sundheds Attest her

 

Sp: Er fly og transport inkluderet i prisen?

 

S: Fly omkostninger er ikke med i prisen, dette ville gøre det meget svært for os at inkludere, med mindre at vi kun modtog elever fra et and 2 lande. Men da vi har elever fra Canada, US, Syd Amerika, England, Frankrig, Tyskland, Holland, Japan, Australien og (naturligvis) Danmark med flere – gør det det meget svært at have en fast pris paa fly omkostninger. Prisen er inkl alle kursus aktiviteter og logi her. Transport til og fra lufthavnen, kan arrangeres, vi kan sørge for at du bliver hentet i lufthavnen og bragt til vores dør her i Jomtien, med mindre du vil tilbringe et par dage i Bangkok først.

 

 

Sp: Jeg er interesseret i at blive en Instruktør, eller måske MSDT/IDC Staff. Hvad er forskellen paa disse?

 

S: En OWSI er det første Instruktør niveau du opnår inden for PADI. Dette tillader dig at undervise alle kurser fra DSD, Scuba Diver, Open Water, Advanced DIver, Rescue Diver, Divemaster og AI. Dette er en super uddannelse, som tillader at du kan finde dig et seriøst job i vores industri.

En MSDT er en OWSI med specialiteter i forskellige kurser plus at have et minimum af 25 elever, som du har certificeret i forskellige kurser, under bæltet. En MSDT er en Instruktør som har minimum 5 specialiteter i forskellige områder, som feks Vrag Dykning, Dybde Dykning, Enriched Air, Nat Dyk eller Strøm Dyk, men der er et utal af specialiteter at vælge imellem. Her hos os, kan vi godt lide at en MSDT for saa bred en erfaring som overhoved muligt i at undervise.

Som PADI IDC Staff Instruktør, får du din første smagsprøve på at “træne Instruktører”. Paa dette niveau arbejder du sammen med en Course Director, og under IDC kurserne, med Instruktør kandidater som du hjælper med at udvikle deres færdigheder samt undervisnings metoder. Det er et fantastisk kursus. Ikke alene vil det vise din fremtidige arbejdsplads at du har erfaring og tager dykning seriøst, men den åbner flere døre for dig, da der er mange skoler og centre der tilbyder IDC’er. Det gør dig også meget værdifuld i øjene paa en CD (normalt ejeren af forretningen) og i deres øjene er det lettere at stige i graderne. Dette niveau gør dig MEGET attraktiv i en job sammentale.

 

Se MSDT og IDC Staff Kursus detaljer…..

 

Sp: Som OWSI hvad kan jeg undervise i?

S: Godt spørgsmål. Din OWSI certification (Open Water Scuba Instructor), er lidt misledende, da den insinuerer at du kun kan undervise i åbent hav, medens andre tror at du kun kan undervise Open Water Kurser. Dette er dog ikke sandt.

Som OWSI kan du undervise i :

PADI Open Water

PADI Advanced Diver

EFR (hvis du tager vores Instruktør Uddannelse, er det med i prisen)

PADI Rescue Diver

PADI Divemaster

Samt de 3 PADI Specialiteter Peak Performance Bouyancy (Opdrifts Kontrol), Project AWARE og AWARE Coral Reef Conservation

 

Sp: Kan Jeg bruge min mobil i Thailand?

 

S: Ja, mobil telefoner kan bruges i Thailand, og der er nogle gode udbydere. Vi har her nogle gode mobil netværks udbydere, men DTAC og AIS er de største og mest udbredte. Begge af disse kan bruges med Europæiske Telefoner. Når du ankommer, kan vi vise dig hvor man kan købe disse Sim kort til din telefon. Når du så har dit Thai Sim kort, kan du så ringe lokalt og udenlandsk, en del billigere end med dit sim kort hjemme fra. Dette betyder også at du ikke behøver at betale mere for folk, som venner og familie, der ringer til dig hjemmefra (eller fra andre lande end Thailand). At have et lokalt Sim kort er en god måde for din familie og venner at kunne få fat i dig på.

Sim Kort er meget billige her i Thailand, og du kan nøjes med forudbetalte kort, som du så kan “fylde op” efterhånden som du har brug for det. Hver gang du bruger din telefon, bliver din balance justeret, som du så kan se via besked, som telefon selskabet sender til dig. Bare sørg for at have penge på kortet, (du kan fylde op ved næsten alle 7/11), så du kan modtage og ringe ud fra din telefon.

Hvis din mobiltelefon ikke er sat op til at virke med forudbetalte kort hjemmefra kan det, for et mindre beløb, blive ordnet i de fleste mobil-service butikker. (Og dem finder du massere af over hele byen!)

 

Thailands Mobil netværk har gode internationale priser, dog hvis du har din Laptop med, kan vi anbefale at du bruger Skype eller lign VOIP, da vi på Mermaids Hotel og alle dykker centre, har gratis WIFI til alle vores dykkere. Så hvis du har dette, kan du ringe MEGET billigt til alle dem du kender…..

 

Sp. Hvad koster det at leve i Pattaya, Thailand? Og hvor har jeg adgang til mine penge?

 

S. Godt at du spørger. Pattaya kan være rimelig i pris, men også meget dyr, afhængig af hvad du foretager dig. Daglig dags ting som mad og øl osv er meget billigt. I snit vil et godt Europæsik måltid koste dig ca 25DKR. Hvis du kan lide Thai mad, så kan du spare mere – et godt måltid Thai mad koster så lidt som 3DKR. Øl er ekstremt billigt, sat fra 5DKR til 18DKR, afhængig af hvor du drikker den – dette er hvad jeg mener med at det kan være billigt og dyrt. Hvis du er på en dyr (ikke nødvendigvis bedre) bar, klub eller restaurant hver nat, så kan pengene hurtigt snige sig imellem dine fingere. Hvis du nyder en øl, et godt måltid og selskab, i et moderat omfang, dagligt, skal du regne med 50DKR per dag. Jeg lever selv på et lignende beløb dagligt – ok, nogle gange bruger jeg lidt mere, måske 150DKR (men sig det ikke til min kæreste)

 

Se leveomkostninger – specielt til de daglig dags omkostninger

 

Et budget til forbrug kan realistisk være 1,500DKR – 2,500DKR per måned (med dit logi betalt). Husk at du får et godt måltid ombord på vores både dagligt. Bare vent, det smager simpelthen for godt!

 

Kan jeg bruge Penge Automater i Pattaya?

 

Dine penge er let at komme til i Thailand, så længe du er forberedt. Rejse Checks kan være gode da de er sikre og du får gode kurser – bedre en kontant kurser.

 

Hvis du vil bruge dit Pengekort til at hæve med, er dette også muligt.  Husk at lade din bank derhjemme vide at du er i Thailand. Der er før i tiden mange elever der har fået deres kort stoppet, af sikkerheds grunde, da de ikke fortalte deres bank at de var herude i længere tid. Det sker da der sker mange forfalskede udtog osv fra Asien, så sørg for at fortælle din bank hvor du er og hvor længe, så de er klar over det.

 

Generelt er alle Automater her Cirrus, VISA, Mastercard. Hvis dit kort ikke har et af disse symboler, tag det helt roligt, da du så kan tage penge ud fra dit kort, fra en Money Changer eller en Bank. Her kan du tager penge ud, mod at skrive under og vise dit Pas. Med dit Pas og kort kan du fra sådanne tage op til 2,000DKR dagligt (generelt)

 

Åben en bank konto,

 

Til de elever der er på et Uddannelses Visum, er det at åbne en bank konto her ikke svært. Så længe du har dit Visum, kan vi hjælpe med en adresse til din konto. Dette tillader at du kan få overførelser og samtidig undgå daglige automat omkostninger.

 

Sp. Hvad kan jeg ellers lave i Pattaya i min fritid?

 

S. Der fik du mig, hvor skal jeg begynde? Pattaya har så mange aktiviteter i området, det er helt vildt. Hvis du kan lide sport og aktiviteter, så er der alt fra Jet Ski, Go-Kart, Fodbold, Tennis, Bord Tennis, Løb, parasailing, windsurfing, Beach Volley, Squash, Mountain Bike, Klatring, Dykning, golf, dart, snooker, pool, biografer, paint ball, mono ski, trænings centre, svømme, flyvning, off road mc, badminton, rugby, bowling, seriøst druk – undskyld, mine fingere begynder at gøre ondt. Pattaya har alt til alle smage. Alle vores elever har deres egne ekstra aktiviteter.

 

Der er så et overvæld af aften aktiviteter her. Der er så mange restauranter her at du kan spise på en ny hver dag. Der er mange nat klubber, barer, pubber, disco, som hver især tilbyder noget specielt.

 

Der er virkelig ikke et bedre sted at være medens du er under uddannelse i det du kan lide at lave. Vores fantastiske team her, har fundet på mange måder at have det sjovt her – se nogle billeder.

 

Mange af vores elever, tager på vores Ture, på en ekstra ferie til Similans Øerne – se billeder her

 

Sp. Hvad med Forsikring, Hospitaler, og lokalt Trykkammer?

 

S. Der er mange rejseforsikringer at vælge i mellem, og kan anbefale forsikring Danmark eller Europæiske, da de er grundige og har været etableret i lang tid. Jeg kender mange der bare tager deres normalle rejse forsikring som giver dig minimal dækning, men det er deres valg. Forsikring i forbindelse med Dykning, kan jeg anbefale at du venter til du kommer herud, så du kan bedre se hvad dit behov er. Bemærk dog at det ikke er obligatorisk at have en dykker forsikring i Thailand, som det er i mange lande. Hvis du allerede er en PADI professionel kan du gennem PADI og Willis Australia Ltd arrangere din dykker forsikring. For “normale dykkere” findes der andre dykker forsikringer som daneurope.org – DAN. Mange syntes at DAN dækning er bedre og mere dybde gående – husk at forsikring er ikke så dyrt. Prøv deres Asien side – Danasiapacific.org – et par andre dykker rejse, dykker udstyrs og generelle rejse forsikringer, kan ses på Dive-master.net, Scubasure.com og Buddyindepth.co.uk

 

Bemærk, ang forsikring – hvis du leder efter en selvstændig dykker forsikring, vil de normalt spørge ang antal af dyk du har haft, og hvor mange dyk du kommer til at gøre dybere 30 meter. Du kommer måske til at lave et par dyk under disse krav, dog er de fleste (99%) af dine dyk mindre end 30 meters dybde.

 

Pattaya har nogle fantastiske hospitaler som er superbe. Bangkok Pattaya Hospitalet er nok det bedste. Du bliver overrasket af deres faciliteter, service og renlighed. Hver gang jeg har været der for at lave mine årlige undersøgelser osv har det været en oplevelse. Mange (fleste) af lægerne og sygeplejerskerne har udenlandsk uddannelse. Prøv at se her www.bph.co.th

 

De nærmeste recompressions faciliteter (Trykkamre) er i Pattaya. Detter er et Enkelt-persons kammer. Sattahip Flåde base ligger 45 minutters kørsel fra Pattaya, har endu bedre faciliteter. Under dit Divemaster ophold – er en af dine opgaver at lave en Emergency Plan, der indeholder en vejledning til at finde det nærmeste Trykkammer. Vi har en sådan plan, hvis det skulle gå galt, med telefon numre osv, men det er Divemasterens job at kunne samle en sådan plan. Med Helikopter Assistance kan det tage 15 minutter at nå Trykkammeret. Husk at vi kører disse kurser dagligt – og derigennem har vi en masse erfaring i at øve – ture til trykkammeret – tro mig, vi kan det ud og ind.

 

Mermaids besøger ofte trykkammeret i Sattahip. Det er vigtigt at du ved så meget som muligt. Se en af vores trykkammer ture her. I 2007 begyndte Mermaids sit første trykkammers kursus.

 

Sp. Er min Uddannelse kun godkendt i Asien eller i hele verdenen? Kan jeg arbejde i forskellige lande?

 

S. Alle de kurser vi underviser i, er enerkendt i alle lande. Som Divemaster eller OWSI (Open Water Scuba Instructor) har du en International Lisens til at undervise i Dykning, hvor der er sådanne faciliteter. Du er automatisk affilieret med PADI, som er verdens største fritids dykker organisation, med mere end 70% af markedet. PADI (Professional Association of Dive Instructors) er verdens markedsfører og med din Profesionelle kvalifikation kan du arbejde i nogle af verdens bedste dykker steder. Der er hjemmesider der kan hjælpe dig med at finde jobs, som et normalt job firma, som feks. Dive4jobs.com – hvor du kan sætte dit resume op og søge ledigheder. Som PADI Pro har du også adgang til PADI hjemmeside, hvor du i deres Pro sider, også kan søge om arbejde.

 

Diversjobs.com har et eksklusivt sammenarbejde med Mermaids Profesionelle Dykkere. Dykker arbejde har ikke været så let at få, siden Oktober 2006, hvor Mermaids og Diversjobs.com satte dette op.

 

Sp. Hvordan laver jeg pengeoverførelser?

 

S. For mange er dette en nem ting at gøre, men for dem der aldrig har gjort dette før, så følg disse retningslinier.

 

Du for en Booking form fra os i en e-mail, hvori der står hvor meget du skal overføre i Thai Baht, for enten dit depositum eller hele beløbet – hvad end vi har aftalt.

 

Kontakt os for at få vores bank detaljer, som du skal give til din bank

 

Gå til en hvilken som helst stor International Bank ( Nordea, Jyske Bank eller lign) som kan sende elektroniske overførelser med de bank detaljer som vi har givet dig

 

Du har som sagt fået beløbet i Thai Baht, som du skal meddele din bank om. Banken vil så fortælle dig hvad det er i DKR. Husk at betale overførelses gebyret på din side, således at vi får det rette beløb.

 

Din Bank giver dig så med det samme en overførelses dokument, på at beløbet er overført. Venligst fax eller e-mail denne til os, sammen med din Booking form til +66 38 252 120. Booking Skemaet er meget vigtigt at vi får, således at vi kan følge din overførelse og så gøre din tilmelding officiel. Derefter begynder vi så med dit Visum.

 

Hvis du bestiller din overførelse per telefon med din Bank, bed dem om at sende os overførelses konfirmationen til os på +66 38 252 120. Enhver normal Bank vil gøre dette for dig.

 

Bare fordi at jeg har sat instruktionerne her, skal du ikke være bange for at kontakte mig hvis du har nogen form for problemer med overførelsen. Det sker af og til og jeg er her altid for at hjælpe dig.

 

Bemærk Hvis du ikke har konto i en bank, så kan du også bruge Western Union som et alternativ – for at benytte denne service, send mig en e-mail. www.westernunion.com – kan du finde din lokale agent for at lave din overførelse.

 

VIGTIGT

 

For at konfirmere din overførelse er der disse muligheder

 

Send faxen til +66 38 252 120

Scan konfirmationen og email den til mig

Send os en email med konfirmations dato og fulde beløb

 

brug en eller alle disse metoder og vi lader dig så vide så snart de er ankommet.

 

Bemærk venligst at hvis du vil bruge Kredit Kort eller Debit Kort i Thailand, er det bedst at du konfirmerer dette med din Bank. Lad din Bank få det at vide inden du tager afsted. I nogle tilfælde er dit kort ikke gyldigt her uden at du fortæller din bank det. Al anden form for Bank brug er som normalt her, der er mange banker her, hvor du kan tage penge ud eller få dem overført til.

 

Sp. Er mit Uddannelses ophold eller Praktik Ophold fastlåst?

 

S. NEJ. Dit Uddannelses Ophold eller Erhvervspraktik Ophold har en struktur, som du kan se på siderne, men vi er dog og prøver på at være så fleksible som overhoved muligt, for at imødekomme alle vores elevers ønsker og behov. Feks. opholds perioden kan ændres, specialitets kurser kan byttes til andre som du syntes bedre om, vi kan upgradere dit udstyr og også dit logi. Vi kan også gøre indeholdet mindre af din uddannelse. Det bedste du kan gøre er at kontakte mig, så vi kan arbejde på din pakke, så den passer dig og dine ønsker 100%.

 

Sp. Jeg har min egen Laptop / PDA og vil gerne bruge e-mail -er der adgang – kan jeg forblive i kontakt med min familie og venner?

 

S. Der er mange Internet Cafeer, på næsten hvert hjørne og koster mellem 6DKR til 15DKR per time.

 

Hvis du vil, kan du bruge vores terminal i Hotellet, hvor vi har to maskiner stående til åbent brug, GRATIS

 

Hvis du kommer med din egen Laptop eller PDA, kan du ogsaa bruge vores GRATIS WIFI i alle vores butikker og Hotel. for detaljer til hvordan du kommer på vores lokale netværk se her. …

 

mange steder kan du også fange ” Pattaya Wifi” dette er en relativ ny service og koster 1000 Thai Baht per måned.

 

Sp. Elektriske ting – hvad slags stik skal jeg have med?

 

S. Stik Dåserne i Thailand er forskellige, og det er bedre at du køber dig et par stykker Internationalle Stik i lufthavnen eller din lokale el-artikel butik før ankomst.

 

Sp. Kan jeg tale med dig direkte ang mit Dykker Uddannelses Ophold?

 

S. Hvis du vil tale per telefon ang dit ophold eller uddannelse, kan dette arrangeres. Send mig dit nummer, så ringer jeg til dig inden der er gået 48 timer, afhængig af tidspunkt.

 

Sp. Hvordan kan i tilbyde så gode tilbud og så stadig tjene penge?

 

S. Det er fordi vi skærer ned på kvaliteten af din uddannelse…. Forkert!!!! Vores dykker og Instruktørtrænings programmer og Uddannelses ophold er meget omfattende, og generelt mere end andre firmaer i branchen, pga af vi har sat dette specielt op med henblik på lange ophold og grundige uddannelser. Vi har det hele meget nøje planlagt, ned til den mindste detalje. Selv med logi, elevens personlige effekter, udstyrs bure, elev mentor, gruppe studier osv. Vi har været i denne branche i mange år og var det første PADI CDC (Career Development Center) i Pattaya / Jomtien. CDC statusen er ikke givet ud let af PADI, og kan derfor også sikre at vi får de bedste materiale priser fra PADI – denne prise giver vi videre til dig. PGA den mængde af kunder vi har og historie vi har med udstyrs forhandlere, sparer vi også på disse omkostninger. Thailand er heller ikke så dyr at have drift i, feks mad og drikke og med vores hotel sparer vi yderligere. Vi har vores egen pool som vi bruger til uddannelse – vi er ikke grådige, dykker uddannelse kan være dyrt, men vi prøver at give dig så meget som muligt for så lidt som muligt. Vi tilbyder også GRATIS specialitets kurser. Dette er normalt ret dyrt at gøre for Uddannelses ophold, men koster os ikke meget at gøre, så hvorfor ikke give lidt tilbage? Det er kun fair?…..

 

Vi har fået et godt ry i vores industri, for at generere første klasses Dykkerinstruktører, igennem vores Dykker Uddannelses Ophold og Erhvervspraktik Ophold. Dette er dels pga at vi ikke kun giver vores kandidater det mindst nødvændige for at kunne gå igennem en eksamen. Vi laver ikke bare Instruktører, men højt uddannede og første klasses profesionelle. Hvilket gør det lettere for dig at finde et job.

 

Sp. Hvor meget burde en fly billet koste mig?

 

S. Fly til Thailand, er overraskende billige, i sammenligning med andre steder. Generelt bliver de også billigere hvis man køber billetter med et eller flere stop på vejen, da flyet derved fylder deres sædder op. Det tager så også lidt længere tid at ankomme. Hvis du kontakter mig, skal jeg nok også prøve at hjælpe dig med at finde nogle bedre priser.

 

Hvis du på forhånd ved, at du efter at have forladt os vil komme tilbage inden længe, kan det mange gange betale sig at købe retur billetten herfra, da retur billetter fra Thailand er billigere.

 

Når du booker en billet, skal du flyve til Bangkok International Airport som er Suvarnabhumi Lufthavn (Bangkokairportonline.com). Dette er den relative nye lufthavn som åbnede i 2006 i forbindelse med Kongens 60 års jubilæum som Konge. Det betyder ikke noget, hvad tidspunkt du ankommer. Hvis du lander om morgenen, er det eneste vi behøver din landingstid -så kan vi også arrangere at du bliver hentet i lufthavnen, igennem et taxa firma, og bragt til vores forretning, hvor vi møder dig og tager dig så til vores Hotel, hvor du skal bo. Dagen efter, hvor du forhåbentlig har fået sovet ud, mødes vi så igen i vores center. Hvis du lander sent og ikke vil være i Pattaya før efter dykkercenteret lukker, tager du bare direkte til Mermaids hotel. Hotellets ansatte har alle ankomst tider og giver nøgler ud til dig, hvis du skulle komme sent.

 

Sp. Kan jeg få mit  Dykker Uddannelses Opholds depositum tilbage?

 

S. Depositumet, for din Dykker Uddannelses Ophold og Erhvervspraktik Ophold bliver ikke refunderet. Vi er klar over at dine planner kan ændre sig, så vi prøver at være så fleksible som mulige med start datoerne. Vi har haft Elever og kandidater der udsætter op til et år, pga af deres ændrede forhold – Dette er ikke et problem. I tilfældet af ulykke eller lign, kan vi også tillade at en af dine venner eller familie tager dit kursus istedet for dig selv (du mister ikke dit depositum, det kan laves om til dykker kurser, ture osv). Vi er et seriøst uddannelses center, som forudbestiller og planlægger alle dine ting efter du har booket (værelser, manualer, udstyr, faciliteter, kurser osv.) Vi er 100% indstillet på din uddannelse og leverer også varen. Derfor kan vi ikke give dig dit depositum eller pakke pris tilbage efter det først er betalt, da vi allerede har brugt disse, til at have alt klar til dig ved ankomst. Vi modtager dig som elev efter du har betalt dit depositum, hvilket viser os at du er indstillet og seriøs, derfor sætter vi også derefter alt igang for din uddannelse.

 

.. Det er bedre at være ærlig om dette

 

Lad mig vide om der er mere du vil vide om dette emne?

 

 

Sp. Kan jeg arbejde som betaling af mit kursus?

 

S. Nej, vi tilbyder en unik Dykker Uddannelses Pakke, og tillader ikke at man arbejder i mod denne uddannelse. Hvilket er for følgende grunde. For det første, er det komplet illegalt at arbejde som betaling for et kursus i Thailand, uden en Arbejdstilladelse. Jeg kender ikke nogen forretning der betaler 15,000DKR for et Arbejdstilladelse plus uddanner denne person – undskyld, men det er bedre at være ærlig, så der ikke er nogen misforståelser. Hvis der findes butikker der tilbyder dette, er det ulovligt (hvis de ikke tilbyder en Arbejdstilladelse) og har måske en alternativ måde for at du skal betale i sidste ende. For det andet (men lige vigtigt), vi har set, at mange af de steder hvor sådanne ting forgår, er uddannelserne mange gange ikke helt til par, da disse steder bruger dem der lærer at undervise til at undervise 100% uden den rigtige struktur, og viden base der er behov for i form af MSDT, IDC Staff, MI, og selvfølgelig CD på centers uddannelses side.

 

Vores uddannelser er 1ste klasses som giver meget ansættelige dykkerinstruktører i en alt inkl. pakke. På lang sigt er dette bedre, da du altid bliver behandlet som en kunde og alligevel får al den erfaring du vil have. Al logi er inkl. Vi fortæller dig hvad det koster, i alt, inden du tager kurset.  – der er ikke nogen ekstra priser. Vi tilbyder dig en uddannelse der er unik og ikke kan gives andre steder i Asien og som er anerkendt jorden rundt. Det har taget os mange år at opbygge det ry vi har, til det punkt vi er nu, hvor selv andre forretninger kontakter os for at finde ansatte – her bliver du trænet til den højeste standard. Pakkerne er simple og vi tilbyder det til en rimelig pris. Når du er færdig uddannet, vil du kunne forstå at du kan ikke betale logi og dine omkostninger ved at tage arbejde som betaling for et kursus.

 

ADVARSEL, der er centre der tilbyder mellem 10,000 Thai Baht til 20,000 Thai Baht per måned for at du kommer og arbejder der. Dette er ulovligt. Det er en fidus til at få kunder, men dit job er ikke lovligt, uden en Arbejdstilladelse. Hvis du bliver taget, kan det koste dig en tur i spjældet, inden du bliver smidt ud af Thailand for evigt. Vi hjælper dig kun med at finde et job som Divemaster eller dykkerinstruktør, i et firma der har behov for ansatte (ikke for at nare dig) og sørger så for at de tager sig af dig.

 

Check også Thaivisa.com – som udlænding er det umuligt at arbejde her med en løn på 10,000 Thai Baht per måned.

 

Sp. er det muligt for mig at melde mig hos jer fra et andet Uddannelses Ophold hvor jeg ikke fik hvad de havde lovet mig?

 

S. Ja, det er meget muligt og desværre er det noget vi ofte ser. Siden vi begyndte med vores Dykker Uddannelses Ophold i 1999/2000, har vi også været igennem oplærings problemer, tro mig… At køre Uddannelses ophold der vare 3-6 måneder af gangen, er ikke samme logistik som et 4 dages Dykker kursus. Fra starten af, holdte vi åbne elev og praktikant forums, hvor vi lyttede til forslag og brugte så dem vi syntes der var bedst. Dengang havde vi enkelte problemer med vores logistik, men kan i dag sige, at vi ikke har sådanne. Hvis du ikke tror på mig, så spørg vores nuværende elever og praktikanter.

 

Hvis du mener at den pakke du har betalt for, ikke er som vi har lovet over vores korrespondance, så siger du det bare til os. Vi kan ikke betale for vores fejl, men med alle de matrialer og udstyr som du har fået, skal vi så bare finde en løsning på problemet, ved at lave lidt om på din pakke. Vi gør vores bedste. Vi har haft en del der er kommet til os, fra andre skoler og centre, hvor de har været nød til at betale ekstra for deres tank fyldninger, eller fået andenhånds udstyr, ikke udsyn til arbejde osv. – vi har så fortsat deres uddannelse for dem, som vi også kan gøre for dig, på hvilket som helst punkt i den uddannelse du er i gang med, og ikke tilfreds med. E-mail mig for at finde ud af hvordan vi kan hjælpe dig – du har forhåbentlig dine manualer, som kan skære ned i pris osv.

 

Den 25 September 2005 – som eks. – blev vi kontaktet af en elev der havde meldt sig til en skole i Syd Thailand, da han blev lovet et job der efter afslutning af sin uddannelse. Efter han ankom, fandt han hurtigt ud af at det var en fælde – han var ikke i stand til at få sine penge tilbage og mistede ca 10,000DKR. Sørg for at i nu undersøger alle firmaer 100%, men still dig selv også det spørgsmål – hvorfor vil nogen garantere dig et job, uden at have set, eller mødt dig? i sær med så mange og dygtige dykker profesionelle her.  Hvis du havde en Restaurant – er jeg sikker på at du ikke ville ansætte en kok uden at have mødt ham først? Hvorfor tilbyder disse skoler og centre jobs når der ikke er noget? Let at svare på. SALG er det lette svar

 

 

Mermaids garangterer ikke et job, men garangterer dig de bedste muligheder fra enhver pakke, til at få et job, bla. igennem vores partnerskab med Diversjobs.com

 

Sp. Er alle manualerne på engelsk, eller kan de fås på andre sprog?

 

S. Vi har Japansk, Hollandsk, Engelsk, Russisk, Tysk, Fransk, Thai og selvfølgelig Dansk, og flere, lad os vide hvilket sprog du vil have dine manualer på, så skal vi bestille dem.

 

Sp. Jeg taler kun Dansk er dette et problem?

 

S. Mermaids tilbyder kurser på mange sprog, men indtil nu, er ca. 95% Engelsk talende. De fleste af vores ansatte taler også engelsk, men vi har også elever fra skandinavien og danske instruktører.

 

At kunne tale mere end et sprog som dykkerinstruktør er en fordel, men ikke en nødvendighed. Det kan være et kriterie for nogle jobs, men ikke alle.

 

Sp. Jeg kan godt lide at holde mig i form – findes der nogen Gym i Pattaya?

S. Her kan du glæde dig, da vi i Pattaya og Jomtien har mange fitnes centre til kardio og fri vægte. Der er mange sports klubber også hvis du er mere til det.

En af de mest populære er Tonys Gym, som ikke ligger langt fra os, og der er flere filialer.

Sp. Jeg vil gerne læse Thai. Er det svært og har jeg tid til det medens jeg er under Uddannelse?

S. Jeg har ikke nogen grund til at sige, at jeg ikke lærte en del Thai på restauranter og i forretninger, i begyndelsen. Og siger heller ikke at jeg kan snakke og forstå det 100% -men når man taler og møder mange Thailændere fra forskellige steder i Thailand – kan det gøre det lettere for dig at forstå. Dette skal dog ikke siges at være den bedste form at lære et nyt sprog i.

Der kommer et tidspunkt hvor du sikkert gerne vil lære at skrive og læse Thai, ihvertfald at læse. At læse og skrive, tillader dig at huske meget større ord forråd, da du så kan forstå forskellene på ordene (et ord betyder 5 forskellige ting, afhængig af lyden i Thai).

Der er mange kurser her i Pattaya og Jomtien, som ikke er særligt dyre. Og jeg kan anbefale at du efter et stykke tid, sætter dig ind i sproget, i sær hvis du vil arbejde i Thailand.

Det skal dog siges at jeg kender folk som har boet her i mere end 30 år, og kan ikke tale et ord Thai. Og jeg bliver stadig overrasket over nogle af vores elever, der efter at have været her i mindre en 2 måneder, allerede kan tale basalt Thai til vores ansatte og andre i området.